Det Beste
  • OM OSS
  • ADRESSEENDRING
  • ABONNER
Picture
Picture
Picture
Velbekomme!
Ana Ros'
dessert-lekkerbisken


Følg opp den slovenske mesterkokkens ytrefilet av hjort (oppskrift i Det Bestes oktobernummer) med hennes lekre dessert.

– Temaet er aprikoser og napoleonskake, sier Ros.
Ikke la deg lure av denne dessertens komplekse oppbygning. Selv om den riktignok tar litt tid å lage, er prosessen enkel. Hvis du bestemmer deg for å kjøpe butterdeigen, må du forvisse deg om at den du velger, inneholder smør – smaksforskjellen er betydelig.

>>Last ned hele oppskriften under. (PDF)
bestchef_112013.pdf
File Size: 53 kb
File Type: pdf
Download File


Picture
Stekt iskake
Den vidgjetne moskovittiske kjøkkensjefen
Viktor Beljajev deler gjerne med våre lesere denne oppskriften fra 1700-tallet, som urettmessig har gått i litt i glemmeboken. Ved en rekke anledninger under sine 30 år i Kremls kjøkken forbløffet han høytstående gjester på besøk hos de sovjetiske og russiske lederne med denne deilige iskaken.
– Hver gang vakte den oppsikt, sier Beljajev.

>>Last ned pdf under for å lese mer om kakens historie og få oppskriften.
stekt_iskake.pdf
File Size: 47 kb
File Type: pdf
Download File

Velbekomme!

Picture

Stormesterens hage
Link til desembernummeret

stormesterens_hage.pdf
File Size: 20 kb
File Type: pdf
Download File


Picture
Cambridge Burnt Cream

Den britiske mesterkokken Marco Pierre White
er presentert i vårt juninummer.
Oppskrift på hans herlige variant av crème brûlée , Cambridge Burnt Cream, finner du her!


cambridge_burnt_cream.pdf
File Size: 597 kb
File Type: pdf
Download File

Velbekomme!

Picture
Sitronmarengspai

Den franske mesterkokken Anne-Sophie Pic er presentert i vårt mainummer. Hun er den eneste kvinnelige kjøkkensjefen med en restaurant som har fått tre stjerner i Michelin-guiden. Her er oppskriften på en av hennes gourmetkaker.

sitronmarengspai.docx
File Size: 54 kb
File Type: docx
Download File

Foto: © M.studio - Fotolia.com


Forbuden frukt

Her finner du både PDF og link til notisen om forbuden frukt i aprilnummeret av Det Beste.
Se side 13 i magasinet.


grape-bailey-1-at.pdf
File Size: 46 kb
File Type: pdf
Download File

>>Trykk på lenken under og last ned listen som pdf for å skrive ut listen:
>>Trykk på lenken under for å lese listen
direkte:
http://www.cmaj.ca/content/suppl/
2012/11/26/cmaj.120951.DC1/grape-
bailey-1-at.pdf

   
Tilbehør til rødbetsgravet laks og pærepai i marsnummeret 2011:

Picture
Stuede poteter
  • 600 g kokefaste poteter
  • salt
  • 6 dl melk
  • 1 klatt smør
  • 3 ss hvetemel
  • nymalt hvitpepper
  • muskat

Smakstilsetning:
  • 1 bunt dill eller persille, alternativt en stor klatt med  sennep. Vask potetene og del dem i mindre biter.Legg dem i en stor kjele og hell på vann så de akkurat blir dekket. Ha i salt, kok opp vannet og senk så varmen til ca. middels. Kok opp melken, smelt smøret i en annen kasserolle og tilsett mel. Visp det godt ut i smøret. Tilsett så varm melk under stadig visping. Fortsett å koke sausen i ytterligere 15 minutter på svært lav varme, og visp litt så ikke stuingen brenner seg fast i bunnen.
Smak til sausen med salt, revet muskat og nymalt hvitpepper. Hakk urtene og bland dem inn, eller bland inn sennep og tilsett så de kokte potetene. Server lakseskiver og stuede poteter med en sitronbåt og dill.



Picture
Picture
Vaniljesaus
  • 2,5 dl melk

  • 2,5 dl fløte
  • 
1 vaniljestang

  • 3 st eggeplommer
  • 
100 g sukker
Del vaniljestangen, skrap ut frøene og legg både frø og stang i en kjele sammen med melken og fløten. Kok opp og la det kjølne i cirka 5 minutter.
Visp eggeplommer og sukker lett og bland det under omrøring med fløtemelken. Varm til sausen begynner å tykne eller til den første lille kokeboblen synes (85 grader).
Kjøl sausen straks og lå den stå kaldt i minst 1 time eller over natten.
 Vi bruker cookies til å forbedre nettsidene og vi bruker demografi
 Nettutgaven gir deg et lite utvalg fra månedens magasin. For å lese hele bladet kan du abonnere. © Det Beste – Reader's Digest, Norway 

 Kundetjenesten  
 
 E-post: kundetjeneste@detbeste.no
 Telefon: 22 17 82 20
 Åpningstider: 10.00 - 15.00
 Post: Det Beste, Sandviksveien 155,
 1337 Sandvika 

Redaksjonen

E-post: redaksjonen@detbeste.no
Telefon: 91340591
Post: Det Beste, Storybold, 
​Kongens gate 24, 1530 Moss
Powered by Create your own unique website with customizable templates.